13 души са задържани след спецакция ГДБОП срещу група, предлагала сексуални услуги в София. Лидерът също е в ареста, но двама от участниците не са открити и са обявени за общодържавно издирване, информира МВР.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2016 г. при висока конспиративност и строго разпределение на функциите сред участниците.

Част от обвиняемите са били ангажирани с набиране и склоняване на жени към проституция.

Други „доставяли“ жени по адреси, а трети отговаряли за осигуряването на клиенти в три столични стриптийз бара.

Снимка: МВР

От МВР уточняват, че в нощните заведения сексуална услуга се поръчвала и заплащала заедно с питието. Обичайната цена била 150 лв. за час, като към нея се добавяли разходите за хотелска стая и такси.

Групата удържала 50% от парите, другите 50% оставали за компаньонката. По време на полицейската операция, в част от задържаните са намерени и иззети около 200 хил. лв. в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност.

Снимка: МВР

От прокуратурата са повдигнали общо 15 обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел склоняване към проституция и сексуална експлоатация. 13-те арестувани са задържани за 72 часа. Днес в Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за налагане на мерки за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях