Агресия срещу екип на Центъра за градска мобилност. Шофьор нападна служителите заради поставена скоба в София.

Този скандален случай разказваме само по bTV, а за случката съобщава наш зрител.

С блъскане и опити за душене така приключва работният ден за един от екипите на ЦГМ снощи.

Причината е, че недоволен шофьор, който не е пуснал есемес за паркиране напада служителите, когато идват да вземат глобата и да махнат скобата.

Инцидентът е станал на едно от най-оживените места на бул. "Шипченски проход", където беше направено и едно от последните разширения на платената зона в София. Нервите на някои от нарушителите явно не издържат. 

Въпреки, че са предизвикани, служителите не реагират на нападателя си. 

“Казва, че го е обиждал, псувал и общо взето такива нецензурни изрази. Той се е стремял да не го предизвиква още повече. По принцип инструктирали сме ги този, който не е нападнатият да има възможност настрани да подаде сигнал за помощ, най-вече за полиция”, каза Румяна Милова от дирекция "Паркиране и мобилност".

На място пристига патрул на 1-во РПУ и задържат нападателя. След случая от ЦГМ предвиждат да снабдят всеки служител с бодикамера.

“Такива подобни записи ще бъдат от полза. Първо - като превенция и второ - при извършване на такива посегателства ще имаме доказателства”, добави Милова.

Благодариха и на зрителя на bTV, заснел видеото с приложението "Аз, репортерът".

“Вярвам, че и гражданинът, който е направил клипа го е направил с цел да го разпространи и да изрази по този начин възмущението си от такова едно отношение”, каза Милова.

Пострадалият е без сериозни наранявания и се възстановява.

Човекът, проявил агресията от клипчето, е задържан за 24 часа в ареста на 1-во РПУ и вече е на свобода.

Това, което предстои е приключване на досъдебното производство, събиране, предаване и докладване на материалите по случая пред прокуратурата. 

От това зависи дали ще бъдат повдигнати обвинения за посегателството и какви точно.