Отново насилие над медици. Лекар от пазарджишката болница беше нападнат по време на нощно дежурство.

Боят започва още пред Спешното отделение, охранителни камери запечатват инцидента. 

Снимка: btvnovinite.bg

Двама мъже возят свой близък, който е в критично състояние. Лекарят на смяна оставя прегледа на пациент, за да организира настаняването на новия. Докато санитарите се опитват да го изкарат от колата, единият от придружителите му напада екипа.

„От чиста човешка гледна точка излязох да видя състоянието на пациента.Това е пореден случай на докаран пациент в мъртво състояние. Това можех да го преценя и без да стигам до колата. Хората, които сваляха пациента бяха доста агресивни. Започнаха да ме нападат - какъв лекар съм, какво чакам, да дойда да го извадя от колата“, разказа д-р Николай Недялков, МБАЛ –Пазарджик.

Снимка: btvnovinite.bgВъпреки съмненията, че е починал, санитар се опитва да извади човека. Помага и д-р Недялков. Следват още закани – този път за убийство.

Единият от придружителите тръгва към доктора и посяга. Охранителят в болницата се намесва и го отблъсва.

Снимка: btvnovinite.bg


Това е втори такъв случай в рамките на ден. Д-р Албена Петкова също е нападната, докато се опитва да помогне. Нападателят на Д-р Недялков е задържан от полицията същата вечер.

По случая се води досъдебно производство. Очаква се и прокуратурата да повдигне обвинение за нападение на длъжностно лице по време на неговата служба.