Среднощен взрив разтърси центъра на Монтана. Причината бе бомба в автомобил на местен адвокат. Жертви и пострадали при експлозията няма. Взривът избухва малко след три часа в гараж на блок в центъра на града.

Снимка: btvnovinite.bg

„Някакъв адски гръм и чухме счупване на стъкла, след което излязохме на терасата и видяхме, че всичко гори там.", разказва живеещият в блока Щерю Дечев.

Снимка: btvnovinite.bg

Взривната вълна отхвърля вратите на гаража на десетина метра и разрушава стената на съседния гараж. Пламъците и димът обхващат цялата фасада на блока.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тръгнах да изкарвам колата, покрай мен от гаража се чуваха вторични взривове – най-вероятно гуми, гориво, не знам какво е било и беше страшно”, казва Кирил Борисов, собственик на апартамент в блока.

Снимка: btvnovinite.bg

Собственикът на взривения автомобил Красимир Босев има подозрения кой е организирал атаката.

„Свързано е с дела, които аз водя, граждански спрямо негови близки, които дела към момента не се развиват в негова полза. Опитва се да избяга от тези задължения и в немощта си да постигне този резултат той периодично инициира такива действия.",  казва Босев.

Това не е първата атака срещу адвоката. Преди две години той е нападнат и ударен с паве в гърба, а преди година е подпалена колата и на негов колега от адвокатската му кантора.

Снимка: btvnovinite.bg

„Подавал съм сигнали, всички сме подавали сигнали, до момента се оказва, че събраните от органите доказателства към момента не са достатъчни за да се достигне до този човек.", разказва Босев.

При огледа на мястото са открити веществени доказателства и развитие по случая има, съобщиха от полицията в Монтана. Какво точно обаче, все още не е ясно.