Адвокат е първият доброволец-санитар в COVID отделението в Поморие. Той вече втора седмица обслужва болните, които се борят с коронавируса.

Сигурността е на първо място и затова винаги внимава при обличането на предпазното облекло. Признава, че самият той изпитва страх.

„В един много кратък период от време хората се задушават, губят възможността за вдишване, което наистина е опасно и най-страшното е, когато виждаш в очите им страха. Страхът от гибел – буквално, тогава правим всичко, дори и невъзможното, за да помогнем на тези хора“, разказа юристът.

Снимка: btvnovinite.bg

Старшата сестра в МБАЛ-Поморие Добринка Ангелова разказа, че юристът помага много и на персонала - съдейства с местенето на тежките кислородни бутилки, оправя легла на изписани пациенти, изхвърля боклука и други дейности.

Снимка: btvnovinite.bg

„Когато за първи път ми казаха, че има доброволец, който иска да влезе в болницата, си помислих най-напред, че това е шега. След това предизвика много бурни емоции, даже и се разплаках“, сподели д-р Женя Караилиева, управител на МБАЛ-Поморие.

Отделението било пред затваряне, никой не искал да работи в него, но с Веско нещата се променят.

„Имаме хора, които искат да постъпят на работа и то млади хора, което не се е случвало в поморийската болница от няколко години“, допълни д-р Караилиева.

Снимка: btvnovinite.bg

„Прекланям глава пред медицинския персонал на болницата и основно към д-р Караилиева. Тази жена е сама от сутрин до вечер, а понякога върши и санитарна работа“, каза Веселин.

За рождения ден на лекаря той организира изненада с торта на паркинга на болницата. Повдига и духа на пациентите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!