Политическа партия АБВ внесе над 3000 подписа за регистрация в ЦИК. Документите внесоха председателят на АБВ Румен Петков, доц. Атанас Мангъров, лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка и председателят на партията в София – Христо Колев. На парламентарните избори на 4 април АБВ се явява самостоятелно. 

Пред медиите Румен Петков заяви, че амбицията на партията е да върне нормалността в България – нормалността в отношенията, в работата, в училището. Той подчерта, че АБВ не се притеснява, че не се явява в коалиция на предстоящия вот.

Снимка: АБВ

Доц. Атанас Мангъров, който е номиниран за депутат от АБВ и води листите на партията във Варна и в 23 МИР в София, посочи, че изборът му върху тази политическа партия е именно заради нормалността във всички посоки.

„Аз съм с тази партия, защото имаме едни и същи виждания по най-важния проблем, който ни касае всички и това е отношението към тази COVID-пандемия. Едно от нещата, които ме доведе до участие в изборите е, че съм крайно несъгласен с мерките и считам, че това поведение е пагубно за страната и нанася всевъзможни икономически, политически, психически и всякакви други травми“, заяви доц. Мангъров.