Абсолвенти от НАТФИЗ ще изнесат спектакъл, за да почетат загиналите при автобусната катастрофа на магистрала "Тракия".

Тази е последната снимка, която Мила Ножделова е качила на стената си във „Фейсбук” един час преди да загине в катастрофата на магистрала „Тракия”, на път за София за представлението на брат си Георги, студент в НАТФИЗ.

Това не е единственото трагично съвпадение в този ден.

Диалогът, в който брат й Георги участва, и тя е искала да гледа, се нарича "Погребение".

„По време на представлението, преди един от откъсите, тогава ми казаха новината, че сестра ми е починала. Ако кажа, че ми беше лесно, не ми е било лесно, но трябваше да се завърши, да се доиграе представлението”, каза Георги Ножделов.

„Тъй като тя е пътувала към София, за да ни гледа, ние решихме целия клас единодушно, че това представление вече си е нейно”, обясни Георги Мануел.

Затова целият клас решава да изиграят спектакъла в града на Мила. Един ден след деня, в който се е родила.
„Винаги е била човек на изкуството, тъй като тя обичаше театъра и киното много повече от мен. На нея отгоре й беше даден много повече талант, отколкото на мен. Беше доста по-свободолюбива”, допълни Георги Ножделов.
„Това представление е в памет на всички загинали. Благодарим на директора на кукления театър в Стара Загора Дарин Петков, който ни предостави театъра да изиграем това представление там, също така на тези, които ни помогнаха – Студентският съвет на НАТФИЗ и на ректорът проф. Семерджиев”, заяви Георги Мануел.
Представлението ще се играе в Стара Загора на 4 май от 19 ч. на сцената на Кукления театър.