9-годишно дете почина в добруджанското село Кардам. Още две деца са в болница. Лекарите предполагат, че е хранително отравяне.

Близките обвиняват спешните медици, посетили дома им в неделния ден, в неадекватни действия.

Все още не е ясна причината за смъртта на детето. Според близките обаче, ако той е бил откаран в болница още след първото посещение на линейката, е нямало да се стигне до фаталния изход.

Два пъти екип на Спешна помощ посещава адреса, преглежда децата, но въпреки това те не са отведени в лечебно заведение. Лекарят от първия екип обясни, че е взел мерки, поставил им е инжекции и е посъветвал майката да заведе децата на преглед при личния им лекар на другия ден.

Снимка: btvnovinite.bg

Още в събота след полунощ три от шестте деца в семейството се почувствали зле и започнали да повръщат. Тъй като състоянието им не се подобрило до сутринта, се обадили на Спешна помощ. Пристигнал екип от центъра в Генерал Тошево. След като нямало подобрение в състоянието на децата дядото отново позвънил на телефон 112.

От направената аутопсия не става ясна каква е причината за смъртта на детето. Според близките обаче причината не е в храната.

Две от децата са настанени в болница във Варна, а най-малките нямат никакви оплаквания.

Очаква се да бъдат готови медицинските изследвания, които са пуснати и да стане ясна причината за смъртта на детето.

Шефът на спешната помощ в Добрич коментира за bTV, че едва след като е готова медицинската експертиза и те ще  коментират дали действията на медицинските екипи са били правилни, или не.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!