Девет души са били арестувани в град Ветово при полицейска операция на ОДМВР – Русе срещу схема за измама с фалшиви стоки, съобщават от пресцентъра на вътрешното ведомство.

В рамките на акцията са извършени претърсвания на шест адреса в населеното място, при които са иззети различни стоки, документи и други вещи.

Според данните до момента задържаните са предлагали фалшиви стоки, най-вече парфюми и аксесоари за лична грижа, чрез интернет сайтове и приложения.  Фалшификатите от известни марки са промотирани с изгодни цени или под предлог за „ликвидация“.

Снимка: МВР - Русе

Клиентите получавали стоките, изпратени чрез различни фирми за доставки, и след като установявали съмнително качество и съдържание, се оказвало, че не могат да ги върнат или да възстановят разходите си, защото връзката с доставчиците прекъсвала. По този начин са пострадали хора от цялата страна.

По случая са образувани общо пет досъдебни производства. Работата по документирането и разследването на схемите продължава под наблюдението на Районна  прокуратурата - Русе.