Пореден ден на протести в София. 83-тата вечер премина мирно. Традиционно недоволните граждани се събраха на пл. „Независимост“ в столицата и отново настояваха за оставката на кабинета и на главния прокурор Иван Гешев.

А днес в съобщение до медиите от „Отровното трио“ заявиха, че голяма част от писмата, съобщенията и становищата на протестиращи както у нас, така и зад граница не припознават ДПС като опозиционна партия.

„За нас също е трудно да си обясним, как опозиционна партия подкрепя управляващите по различни въпроси в комисиите и пленарната зала на парламента или осигурява кворум, който дава възможност на мнозинството да приеме необходимите на властта законови регулации“ се казва още в позицията.

От ДПС обясниха, че атаката на протестиращите срещу партията показва липса на перспектива, на ясна визия и на идеи в организаторите.

Думите на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ са по повод факта, че на 78-ия ден от недоволството протестиращите отидоха до централата на партията в София и я замеряха с яйца.

По традиция и тази вечер протестът завърши на „Орлов мост“.

„По демократичните модели и правата, които имаме за протестиране, няма много друго, което да можем да направим поне към момента. Надяваме се, че ще може по по-мирен, по-демократичен начин да може да се стигне до някаква промяна, защото другите варианти не са хубави“, заяви Константин Севери.

„Реално законът трябва да влезе в действие, но за да влезе в действие, реално трябва да се премахнат всички пречки, които го погазват и не го зачитат по абсолютно никакви начини“, коментира Моника Топалова.

Утре протестът ще започне от Съдебната палата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!