82-годишен мъж е бил пребит в дома си в Славяново. Възрастният мъж е откупил живота си хвърляйки доброволно портфейла си на нападателя, когото разпознал, а впоследствие издал на полицаите.

Георги Вачев е бил нападнат час след полунощ. Пребит е на прага на стаята, в която спял. Мъжът опитал да се защити, но когато травмите станали непоносими, доброволно хвърлил на нападателя всичките 120 лева с портфейла и той побягнал. Наследниците му са в шок и настояват извършителят да остане зад решетките.

82-годишният мъж е в болница със спукана скула и множество наранявания по главата и тялото.

Пенсионерът успял да разпознае нападателя – 36-годишния Владимир, когото често викал да му работи из двора, но не го подозирал за зачестилите напоследък кражби.

"На баща ми полицаят каза, че това му е за четвърти път. Преди време 1000 лева, преди месец и нещо цялата пенсия около 340 лева, плюс някакви други аз му бях оставял пари", обясни синът на пострадалия – Иван Вачев.

Близките на пребития Георги Вачев настояват да бъдат гарантирани старините на възрастните хора. „Ние очакваме да има една адекватна реакция от съответни служби в тази държава, в която ние живеем, категорична беше внучката Гергана.

„Ето сега се случва на мен, другия път ще се случи на някой друг. Не е нормално това, в смисъл нашите майки, баби и дядовци не трябва да живеят в страх”, заяви и внукът – Георги Вачев.

Нападателят е задържан за 72 часа.

Оказа се, че извършителят е известен на полицията. Дори е излежал присъда за грабеж. През последните седмици той и жената, с която съжителства, били притиснати от фирма за бързи кредити.