Две протестни акции се проведоха в 79-тата вечер на недоволство в столицата. Граждани замерваха с яйца сградата на Столичната община и поискаха, освен оставките на кабинета и главния прокурор, и тази на столичния кмет.    

Демонстрация се проведе и пред обществената телевизия. Със скандирания "Мафията вън" сдружение "Боец" протестира пред сградата на БНТ, където гост беше здравният министър. Той напусна сградата с автомобил и нямаше среща между него и демонстрантите.

Основна тема за ораторите беше състоянието на свободата на медиите у нас. Освен искане за оставка на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, протестиращите бяха категорични, че за мястото, което заемаме по свобода на медиите отговорност носят изпълнителната и политическата власт, корупцията и олигархията.

Снимка: Ладислав Цветков

Преди протеста Отровното трио разпространи кореспонденцията си с Министерския съвет.

Николай Хаджигенов показа писмо, в което пита правителството дали главния прокурор Иван Гешев живее в Дом №5 на резиденция „Бояна“ и дали там са правени ремонти.

По данните, изнесени от Триото, става ясно, че Министерски съвет не отговаря на питането за Гешев, позовавайки се на защитата на личните данни, а на резиденцията е правен ремонт за четвърт милион лева през пролетта. 

Адвокат Хаджигенов обясни, че прогнозната стойност на поръчката за ремонт жилището е била 252 хил. лева без ДДС

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!