Полицията във Варна задържа 71-годишна телефонна измамница, извършила близо 10 престъпления, вследствие на които се сдобила с почти 24 хил. лв. и златни накити. Днес пенсионерката Лиляна Ангелова беше пусната от ареста срещу 500 лева гаранция

Униформените я задържали на 12 септември на ул. „Тодор Влайков“ във Варна, където заплашвана по телефона пенсионерка хвърлила 9225 лв. от петия етаж на жилищна кооперация. Ангелова била човекът, появил се, за да прибере сумата. Тя била задържана в момента на вземане на парите.

В хода на проведеното разследване е установено, че Ангелова, която действала като муле за лице на име Николай Николов, е съпричастна към още 8 телефонни измами, извършени в периода от юни до средата на септември тази година.

При тях от различни хора – предимно възрастни и пенсионери, Лиляна А. взела чрез измама по телефона сума в размер на близо 24 хил. лева и около 100 грама златни накити. Измамите били извършвани по различни начини – някои от потърпевшите били подмамени, че трябвал да платят компютри, поръчани от внуците им, други трябвало да дадат пари за евтини климатици.

Обвиняемата е действала на територията на Варна.

"Излъга ме. Излъга ме, защото имам здравословни причини, че ще ми помогне за здравето. Аз самата го разбрах, че ако се откажа ще ме убият", заяви жената.