7 положителни температурни рекорда отчетоха метеорологичните станции в страната в съботния ден, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Най-високата измерена температура за днешния 18 май е в Чирпан – 32,2 градуса. Останалите отчетени рекорди са в Сандански – 31,9 градуса, в Пловдив 30,6 градуса, на нос Емине – 29,2 градуса, на нос Калиакра – 24,6 градуса.

В Ахтопол е измерен температурен рекорд от 25,5 градуса. На връх Мусала е изравнен температурен рекорд от 9,5 градуса през 2005 г.

Максималната температура в София днес е била 27,7 градуса, но няма рекорд. Такъв за столицата държи далечната 1960 г., когато живакът се е покачил до 29,5 градуса.

В неделя ще остане топло и предимно слънчево. Облачността ще намалее и в северозападната половина на страната ще е предимно слънчево. Над югоизточната половина ще има и слънчеви часове, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София 29°.

Още за времето у нас и в чужбина – на сайта dalivali.bg!