Тази нощ по високите части на Витоша са паднали около 6 см сняг, информираха от Столична община. Това се вижда и от уеб камерите, които следят на живо времето в планината.

Извършени са обработки с опесъчаване на планинските пътища в Природен парк „Витоша“ - Драгалевци – Алеко и Бояна – Златните мостове.

Преди няколко дни столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че 335 снегорина и 7 фирми ще отговарят за почистването на улиците и тротоарите през тази зима в София. Налични са и над 35 000 тона реагенти.

„Има достатъчно количества соли, които са необходими за този сезон. Следим много внимателно прогнозите“, допълни кметът на София.

Налични са още и 11 малки роторни снегорина за тротоарите по улиците, както и няколко големи роторни снегорини и верижна техника за природен парк „Витоша“.

„Най-важното е да не се блокира движението в София. Приоритет остават трасетата на градския транспорт. Наред с това и големите квартални улици, за да могат хората да се придвижват“, уточни още Йорданка Фандъкова.