58-годишен мъж е загинал след скандал и сбиване в монтанското село Габровница. Задържани са двама мъже, съобщават от полицията.

На 15 юли около 22:49 ч. в ОДЧ на ОДМВР-Монтана е получено съобщение на спешния телефон 112 за сбиване в с. Габровница, общ. Монтана. Съобщено е за мъж в безсъзнание.

На място са изпратени екипи на спешна помощ и на полицията. При пристигането им е установено, че едното лице е починало. В резултат на сбиването е причинена смъртта на 58-годишен жител на гр. Монтана.

По данни на свидетели са установени и задържани за 24 часа извършителите на деянието – 28-годишен и 18-годишен. И двамата са от село Габровница.

Единият от нападателите е настанен в помещение за задържане в МБАЛ-Монтана, поради получени травми на главата, пояснява в. „24 часа“.

Причината за възникналия скандал са отправени неприлични реплики от страна на задържаните към семейството на починалия мъж. Скандалът прераства в сбиване, при което двамата младежи са нанесли удари с предмет на по-възрастния, предизвиквайки смъртта му.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 НК и работата продължава РУ-Монтана.