Над 500 служители в Слънчев бряг излязоха на протест в курорта, след като преди дни среднощни проверки, оглавени от вицепремиера Валери Симеонов, спряха шумни партита и конфискуваха техника и озвучителна апаратура. 

Снимка: Десислава Генева

Според бранша по този начин е даден лош сигнал за туристите, това ще доведе до отлив на клиенти и ще провали бизнеса им.

Протестиращите блокираха централния път на Слънчев бряг.

Те скандираха: „Оставка”. „Бойко, помогни ни”, „Бойко, спри Валери”.  

Снимка: Десислава Генева

Сервитьори и бармани в курорта заявиха пред bTV, че са притеснени за работата си.

Полицията не беше подготвена и въпреки че протестът е спонтанен и няма разрешение за него, никой не посмя да спре протестиращите. Полицаите регулираха движението, доколкото им е възможно. 

„Отивай си! По-добре младите хора да имат работа, отколкото Валери Симеонов публика”, категорична беше една от протестиращите.

Други обаче бяха на мнение, че шумът в района нощем им пречи. „Не спим по цели нощи, в рамките на 15 километра се слуша тази музика. И по селата да отидете вечер, и по селата се чува. Как не ги е срам днес на тоя панаир само млади? Просто не им се работи, не че няма работа в България. Законите трябва да се спазват”, заяви възрастна жена.

Протестиращите изминаха над 2 километра до колелото на входа на Несебър и обратно. Някои шофьори подкрепяха протестиращите , други се изнервиха.

Туристите пък недоумяваха какво се случва. Протестът приключи в рамките на два часа. 

От бизнес асоциацията в Слънчев бряг са подали уведомление вече за организиран протест за този петък. 

Кадри от протеста получихме и в рубриката ни "Аз, репортерът".