49-годишният журналист Ивайло Жечков от Шумен с мускулна дистрофия се нуждае от финансова подкрепа, за да преживее зимата. 

Той разчита единствено на инвалидната си пенсия и тази на майка си, за да се отопляват.

До 11-годишната си възраст Ивайло бил здраво дете. След това му поставят диагнозата „мускулна дистрофия” и състоянието му се влошава с всеки изминал ден.

„Първо загубих способността да ходя. И след това остатъчни способности имаше, но с течение на времето мога да движа само ръцете”, разказва Ивайло.

Въпреки тежката съдба той не се отчайва. Научава италиански, английски и руски.

Има стотици публикации в местни вестници, издава и книга на спортна тема.

След смъртта на баща му той  разчита единствено на 75-годишната си майка. Изкарват месеца с 500 лв. от пенсии. С тях изплащат и голям кредит.

„Излезе първата зимна сметка, която очаквахме да бъде 80 – 90 лв., но се оказа, че излезе 115 лв.. И вече сега каква сметка ще излезе началото на януари, не знам, а тази сметка не можем да посрещнем”, казва Ивайло.

„Най-трудно ми е, че детето ми е болно… и аз не мога да направя повече от това, което правя. Ако платим всичко каквото имаме да плащаме, за ядене няма. Така става”, с болка споделя Лиляна Жечкова, майка на журналиста

За Коледа и двамата си пожелават да бъде топло в стаята им и да преживеят поредната тежка зима. На Бъдни вечер няма да имат много на масата, но казват, че са благодарни и на това, което имат. 

Ако желаете да помогнете, сметката на Ивайло Жечков е:

Банкова сметка - Юробанк България АД (Пощенска банка):

IBAN BG 21 BPBI 7946 10 60678701.

Ивайло Жечков