Нов случай на агресия срещу лекари. Мъж нахлу с взлом в инфекциозното отделение на Сливенската болница. Медиците едва успели да извикат полиция и да се спасят.

Снимка: btvnovinite.bg

7 март, малко след 22 часа вечерта. С удари и ритници 49-годишен мъж се опитва да отвори вратата на инфекциозното отделение, за да види своя близка.

Въпреки забранителните надписи и въпреки,че вратата била заключена мъжът я отворил със сила и нахлул в отделението. Дежурният екип бил само от жени-две медицински сестри и една санитарка."

„Със взлом влизане в отделението и просто персонала беше стресиран много сутринта, като приех дежурството от тях", каза д-р Илиана Иванова, инфекциозно отделение МБАЛ-Сливен.

Въпреки че мъжът крещял и заплашвал, една от сестрите запазила самообладание и се обадила на тел.112 .Полицията дошла бързо и никой не пострадал. В отделението твърдят, че често са обект на агресия, но нямат дори паник бутон.

Следите от взлом са заличени рано сутринта и бравите са сменени. Мъжът е задържан за 24 часа, пробата му за алкохол е отрицателна.