44-годишна жена е привлечена към наказателна отговорност, защото е направила опит да убие мъжа, с когото съжителства. За това съобщават от Окръжна прокуратура – Силистра.

Тя е задържана за 72 часа с оглед довеждането ѝ пред съда за определяне на мярката за неотклонение спрямо нея. Искането за задържането ѝ под стража е депозирано и предстои Окръжният съд в Силистра да се произнесе.

През нощта на 12 срещу 13 януари 2024 г., след възникнал скандал, Д.Н. опитала умишлено да умъртви 41-годишния мъж, с когото живеела на семейни начала. Тя му нанесла няколко удара с кухненски нож в областта на врата, тялото и главата. Потърпевшият бил откаран в болнично заведение, без опасност за живота му. Д.Н. е задържана на място.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Силистра. Изясняват се всички факти и обстоятелства, довели до извършването на тежкото престъпление, включително и това дали е имало упражнявано домашно насилие върху жената.

Междувременно стана ясно, че Софийска районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 42-годишен мъж за причинена телесна повреда на любимата си жена.

На 12 януари 2024 г. в жилище в гр. София, обвиняемият И.М. дърпал за косата и ритал в краката жената, с която живее на съпружески начала. Вследствие на ударите ѝ причинил лека телесна повреда. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до една година или „пробация“. И.М. е задържан за срок до 72 часа, но Софийският районен съд е поискал да му бъде наложена мярка „задържане под стража“.