4-месечно бебе почина след катастрофа между камион и джип. Инцидентът е станал малко след 8 ч. на околовръстния път на Елхово.

Семейството е пътувало в джипа. Другото им дете, на 3 годинки, и майката са с опасност за живота. Те са с черепно-мозъчни травми и са пренасочени към болницата в Сливен, тъй като втори месец Отделението по хирургия на областната болница в Ямбол е затворено поради липса на лекари. Състоянието на бащата е добро.

Румънско семейство с джип е пътувало от граничен пункт "Лесово" по посока Ямбол, когато го засича турски ТИР. Шофьорът навлиза в насрещното платно. От прокуратурата казаха, че това е вероятната причина за инцидента, при който загина 4-месечно бебе.

Повече от 6 часа участъкът от пътя край Елхово остана затворен. Извършиха се огледи и следствени действия, а движението на товарните камиони беше пренасочвано по обходен маршрут.

Трагедията отключи спомени за друг инцидент на пътя Елхово-Лесово. При удар на бус в спрял камион на 9 октомври миналата година загинаха трима и бяха ранени 16 души. 

60-годишният шофьор е задържан за 24 часа. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

На турския шофьор ще бъде повдигнато обвинение за тежкия пътен инцидент. Окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев каза, че ще поискат постоянна мярка задържане под стража.