Възмутени потребители в социалните мрежи споделят касова бележка от популярно заведение в Банско. На нея за общо 7 артикула клиентите е трябвало да заплатят 246 лева сметка.

Потребителите обръщат внимание най-вече на супата от целина, която е на стойност 39 лева за порция. Някои от тях споделят и цената на зеленчука в хранителните магазини.

Проверихме и ние колко струва – цената за глава целина в най-разпространените онлайн супермаркети варира от 1 до 4 лв. в зависимост от това дали стоката е био или не.

Потребители посочват също, че и останалите цени в сметката са не по-малко шокиращи. Там виждаме също лазаня „Болонезе“, която струва 44 лева за порция. Спагети „Карбонара“ пък струват 39 лева за порция.

Опитахме се да проверим на страницата на ресторанта дали тези цени са реални и за какви грамажи става въпрос. Оказва се, че те нямат официален уебсайт, нито пък във Фейсбук са обявили цени на артикулите си. За сметка на това профилът е отбелязан на още една касова бележка, на която две порции телешка супа струват общо 60 лв.