Задържани са 33 лица в района на „Западен парк”, които в неделя са планирали да атакуват протестиращите в градинката на „Кристал“ с хладни оръжия. Това заяви Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР.

„Вчера от 13.00 до 15.00 часа в градинката „Кристал“ имаше протест по отношение на етническата толерантност спрямо ромите. В тази връзка постъпи информация, че се подготвя масирана атака срещу лицата, участвали в протеста и други техни близки. Засечена е група в района на „Западен парк” от над 100 лица, въоръжени с хладно оръжие, метални пръти, бухалки, ножове, боксове, маски, пиротехнически изделия“, обясни Лазаров.

„Служителите на МВР блокират лицата и на практиката предотвратяват този сблъсък. На място са блокирани над 100 лица, а голяма част от останалите са успели да избягат. Паралелно с това трябва да се отбележи, че са задържани 33 лица и е предотвратен един наистина неприятен инцидент”, обясни главният секретар.

„Използвам случая да изразя своите уверения, че се надяваме българските политически партии да не подкрепят подобни деяния. Профилът на задържаните е, че те са свързани с големите фен-клубове на футболни отбори в столицата“, подчерта още Светлозар Лазаров.