19 души са глобените празнуващите на нелегално парти в София, разбито по сигнал на bTV. На тях са им наложени глоби от 300 лева. От полицията съобщиха, че в друг хотел са хванати и глобени още 10 души на празненство.

РЗИ е съставила акт на заместник-управителя на ресторанта за това, че работи в нарушение на здравните разпоредби. Санкции има и з четирима служители на ресторанта, които са работели без маски.

12 души успяват да се измъкнат и не са глобени. Собственикът на заведението – Симеон Щерев-Младши, син на легендарния шампион по борба.

А хронологията на събитията започна в петък вечер. Действието се развива в 21 ч., официалният вход е затворен, но това не спира желаещите. След инструкции на охраната – скъпите автомобили паркират и клиентите влизат през задния вход. Охранителите заявиха пред камерата ни, че автомобилите са на хора, живеещи в близката кооперация и собствениците не са гости на ресторанта.

Заради плътните черни завеси по нищо не личи, че заведението работи против здравните правила.

Екипът ни потърси здравните власти, но на телефоните на РЗИ-София никой не отговори. От полицията обаче се отзовават светкавично – 3 буса и десетки униформени завардиха всички входове.

Час преди проверката в социалните мрежи от ресторанта публикуват пост: „Докато всички търпеливо чакахме … дългоочаквано завръщане на 1 март!“.

Снимка: btvnovinite.bg

Потърсихме и собственика на ресторанта Симеон Щерев-младши, син на легендарния треньор по борба Симеон Щерев, но той не пожела да коментира ситуацията. bTV отправя покана за интервю към него, така че да изложи гледната си точка по казуса.

Няколко часа по-късно, след полунощ. Барикадиралите се хора от тайното парти поискаха да си тръгнат.

Снимка: btvnovinite.bg

Някои от тях успяха да заблудят полицаите и успяха да се измъкнат с автомобилите си, други обаче останаха барикадиралите се вътре. Стигна се и до словесни обиди. Други се скриха в градината.

12 души успяха да си тръгнат, но на повечето им бяха съставени актове за неспазване на мерките. Икономическа полиция започна проверка на заведението.