40 часа без резултат продължи мащабната спецакция в Дупница. Въпреки старателното претърсване на района продължава да няма следа от изчезналия Янек Миланов.

43-годишният мъж изчезна преди 29 дни след среща с бившия гард на братя Галеви – Васил Капланов-Каплата. Той беше пуснат под домашен арест, след задържане на незаконно притежание на боеприпаси.

Капланов е признал, че е качил мъжа в автомобила си, а след това го е пуснал.

Беше разпитана и неговата жена, с която имат развод – Петя Николова. Тя беше освободена. Николова е била посъветвана да не се подлага на детектор на лъжата. Жената е напуснала и работата си във фризьорски салон в Дупница.

Съседите на Янек го чакат да се върне вече 29 дни. За някои реакцията на властите е закъсняла.

Вчера сред задържаните бил и друг приближен на братя Галеви - Владимир Ангелов- Стъклето. На вратата на апартамента му е поставена бележка, че е на море в Гърция, но властите го намерили. След разпит го пуснали.

Каплата има скандална слава в Дупница. Преди години получихме сигнал от завърнал се от чужбина мъж, че е бил пребит от него.

А местната преса напомня и за друг случай, при който, след скандал за изкупната цена на черешите, местен бос се оплаква, че Каплата му и нанесъл побой и избил зъбите му. Разследването обаче официално доказва, че причина за липсващите зъби е пародонтоза.

Вчера полицаи и кучета покриха огромна площ, в която търсеха Янек – отново без резултат.