25 стълба в планинския район на Югозапада са били подменени от екипи на ЧЕЗ, съобщиха от дружеството. Възстановено е електрозахранването на по-голямата част от клиентите в региона. 

Работата ще продължи и тази нощ – все още има пет счупени електропровода в гората над Добринище, които трябва да бъдат ремонтирани.

Техниците дори са били принудени да носят на ръце с километри в преспите олекотени полимерни стълбове. 

От дружеството се надяват до утре сутрин и останалите все още без ток абонати да имат електрозахранване.

Снимка: ЧЕЗ

За да бъдат възстановени щетите, са били мобилизирани и служители от София. Екипите работят на труднопроходим пресечен терен, където снегът достига метър, написаха във „Фейсбук” от компанията.

„Да се подменят стълбове на места е дори непосилно. Все още работим за възстановяване на електрозахранването на няколко села, хижи и махали. Ще поискаме и ограничителен режим от министерството. Не сме спирали, но има места, до които нямаме достъп. Второстепенните пътища бяха непроходими след влошаването на метеорологичната обстановка.

По поречието на река Места има счупени стълбове, достъпът до които е невъзможен. Търсим решения заедно с местната власт и службата за пожарна безопасност и защита на населението на населението от бедствия”, пише директорът „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Васил Василев.