25-годишен пловдивчанин е задържан, след като нанесе побой над 48-годишна медицинска сестра от Спешното детско отделение в Пловдив. Инцидентът е станал в петък по обяд, съобщиха от полицията.

Мъжът отишъл там със семейството си, след като детето му на година и половина погълнало лъжица прах за пране и започнало да повръща.

В Детското отделение в УМБАЛ „Св. Георги” го прегледали, лекарите установили, че няма опасност, предписали му хапче и го отпратили за домашно лечение, обясни пред БНР говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев.

Майката обаче не останала доволна, отишли на втори преглед в частна болница, откъдето пак ги върнали в „Св. Георги”. Там вече сложили момченцето на системи. Бащата се изнервил, искал на няколко пъти да влиза при детето, при което една от медицинските сестри му казала да излезе и да чака в коридора. Той обаче я хванал за гушата, нанесъл й юмрук в главата и я ритнал в корема.

Бащата бил отведен за едно денонощие в полицейския арест, по случая е образувано бързо производство. След доклад на случая в районната прокуратура мярката му за неотклонение е удължена до 72 часа.

На бащата ще бъде повдигнато обвинение за лека телесна повреда. За това се предвижда затвор от 1 до 5 г., тъй като става въпрос за нападение над медицински специалист.