210 български туристи за малко да останат без подслон в Черноморец. Казусът стигна до министъра на туризма Николина Ангелкова, която пристигна лично на място.

В следобедните часове днес тя е била уведомена по телефона от ръководителка на групата, че в хотел „Мурите бийч“ в града отказват настаняване на танцьори, пристигнали за участие във фестивал, съобщиха от Министерството на туризма.

Причината според ръководството на хотела била, че туроператорът „Еврогрейд“ ООД - организирал престоя, не бил заплатил стари задължения към тях. 

Министър Ангелкова е информирала за казуса председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов и е отпътувала за Черноморец. Към хотела е поел и екип инспектори от Главна дирекция „Туристическа политика“ на министерството. На място пристигнал и Константин Райков, член на Комисията за защита на потребителите.

Спешната проверка показала, че туроператорът има застраховка, удостоверението му в Националния туристически регистър е от 2005 г. Хотелът отговаря на изискванията, установи проверката на експертите.

След проведените на място преговори хотелиерът настани групата туристи, независимо от старите задължения на туроператора, и ще си търси по съдебен ред невъзстановените средства.

„Хората не бива да стават заложници на частно-правен спор“, категорична бе министър Ангелкова.