Катастрофа взе две жертви в Бургас. Зад волана на автомобила е било 16-годишно момиче. На място е загинал и 32-годишният й приятел.

Защо Богомил е позволил на непълнолетната Анелия да шофира в дъжда няма да стане ясно. Около 11 ч. снощи двамата се прибирали от заведение.      

Мокрият път допълнително усложнява обстановката. Колата е буквално разполовена от удара, а двамата загиват на място.

„Водачката на автомобила е непълнолетна, неправоспособна и вероятно напълно неопитна да управлява автомобил", заяви Богомил Рачев – началник на отдел „Охранителна полиция" в Бургас.

Снимка: БМТ

Анелия учила в десети клас в Гимназията по туризъм.

Момичето не е създавало кой знае какви проблеми в училище, няма неизвинени отсъствия, а класът е бил в изключително тежко състояние след новината, каза директорът на Гимназията по туризъм Павлина Градишка.

Със съучениците на загиналото момиче работят психолози. Според преподаватели тийнеджърката се ползвала с пълно доверие от родителите си.

След случая от полицията призовават за по-голяма съпричастност - ако хората видят, че се качва неправоспособен или пък са го видели, че употребява алкохол и се качва на автомобила, нека да реагират чрез телефоните на 112.

Само за седмица пътните полицаи са хванати седем шофьори без книжка, сред тях и непълнолетен.