144 населени места в България са без електрическо захранване към 15:30 ч.. От сутринта до момента е възстановено захранването в 151 селища, съобщиха от Министерството на енергетиката.

На територията на „ЧЕЗ Електроразпределение“ няма населени места без електрическо захранване.

На територията на „EVN - Електроразпределение“ е прекъснато захранването в 8 населени места, в общините Пловдив, Пазарджик, Кърджали. За отстраняване на повредите работят 69 екипа.

На територията на „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“ без електричество са клиентите в 136 населени места – в районите на Варна, Търговище, Шумен, Разград, Добрич и Силистра. Екипите, които работят за отстраняване на авариите са 92.

Студ до минус 20 градуса ще има във високите полета на Западна България

Времето ще се задържи почти без промяна – предимно облачно и студено. На отделни места, главно в Североизточна България, ще превалява слаб сняг. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина временно силен запад-северозападен вятър, съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще са между минус 11° и минус 16°, във високите полета на Западна България до минус 20°. Максималните температури ще са между минус 7° и минус 12°.

Новата седмица ще започне с облачно време, като на отделни места ще има и съвсем слаби превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Ще остане много студено, минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 17° и минус 12°, а максималните - между минус 13° и минус 8°.