12 години затвор получи Борислав Николов от Варна, който през февруари уби своята съпруга след нанесен побой.

Окръжният съд във Варна произнесе присъда от 18 години затвор за обвинения, но тъй като той призна вината си, делото се гледа при съкратена процедура и наказанието беше намалено с една трета. Прокуратурата ще протестира решението.

Кремена Николова беше убита през февруари – два дни преди бракоразводното им дело. Извършителят беше обвинен в най-тежкото престъпление - убийство с особена жестокост. Съпругът е проявявал агресия през целия период на брака.

Борислав Николов напуснал семейното жилище заедно с майка си, която твърди, че жертвата е била добре, когато си тръгнали.

"Тя разговаряше през цялото време с мен, там 30 минути и с агресия говореше, как да допусна, че е в такова състояние... Тя с такава ярост крещеше срещу мен, ей така ми правеше с юмруци срещу мен, какво можех да направя", каза майката на осъдения – Силва Ангелова.

"Прокуратурата е поискала доживотен затвор. В процедурата, в която се проведе това производство наказанието би следвало да бъде заменено с лишаване от свобода от 20 до 30 години. Прокуратурата ще протестира тази присъда”, уточни Радослав Лазаров – говорител на окръжната прокуратура.