Бившият полицай Венцеслав Караджов, който се беше барикадирал в дома си в Пловдив близо 12 часа, вече е в затвора, където ще излежи доживотната присъда за убийството на родителите си. Рано тази сутрин той се предаде доброволно.

По време на акцията по неговото извеждане не е използвана сила, не са пострадали и други хора.

Бившият полицай се барикадира в дома си, където преди 8 години родителите му бяха намерени убити. Той живее там от началото на миналата година, след като му беше наложена мярка домашен арест. В следобедните часове научава от своя адвокат, че присъдата му - доживотен затвор, е потвърдена от ВКС и влиза в сила.

„Той започна да се сбогува с мен, каза, че неговият живот е свършен и няма да лежи в затвора. Сетих се, че нещо крои и казах да не прави ексцесии, някой невинен да пострада. Той каза - след като всички сили вложиха да изкарат мен виновен, сега и аз ще действам както си искам“, заяви Зоя Тошкова, адвокат на Венцеслав Караджов.

А мъжът отказва да се предаде на служителите от съдебна охрана, които идват в дома му.

Снимка: bTV

„Заплашва служителите, че ако влязат в имота ще има много пострадали“, обясни Георги Чергов, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Повикано е подкрепление от София от главна дирекция „Жандармерия“. Водят се разговори и преговори цяла нощ, а районът е блокиран.

„В продължение на повече от 10 часа са водени тежки разговори с лицето, същият се придава, задържан е без да се използват физическа сила и средства“, заяви вътрешният министър Калин Стоянов.
 
Караджов решава да се предаде доброволно в ранните сутрешни часове, след като прави неуспешен опит за самоубийство, разказа адвокатът му.

Мъжът е отведен в следствения арест, където след разпит, продължил няколко часа, беше конвоиран към затвора в Пловдив.