Един от най-добрите футболисти на България – Тодор Неделев, може да се прибере в България срещу сумата от 12 000 евро. Толкова струва транспортирането му с медицински хеликоптер от Тблилиси обратно до родината, научиха специалните пратеници на bTV Валери Генов и оператора Петър Джанаваров.

Ръководството на Българския футболен съюз очаква държавна помощ. Първо, с осигуряването на хеликоптера и второ, с покриването на разходите. Ако правителството обаче не се ангажира с това, то тогава сумата ще бъде платена от БФС, гарантират от футболната ни централа.

Тодор Неделев остава в реанимация, но вече е контактен, възвръща си паметта и се очаква да бъде изведен от интензивното отделение още днес. На този етап обаче никой не се наема да каже кога той би бил в състояние да пътува, дори и с медицински ескорт.

Неделев пострада при тежка катастрофа в петък в Тбилиси. Тогава в тунел се сблъскаха два автобуса, които превозваха футболните ни национали от летището до хотела им. Тази вечер те гостуват на Грузия в мач от Лигата на нациите, а в петък кацнаха в Тбилиси след своя злополучен двубой и равенството 1:1 срещу непретенциозния тим на Гибралтар.

Ексклузивно интервю с д-р Бисер Бочев пред специалните ни пратеници в грузинската столица, както и всички подробности по темата с Тодор Неделев и националите може да откриете на спортния ни сайт bTVsport.bg.