Планинската спасителна служба в Благоевград поднови издирвателната акция над местността Бодрост, където в неделя се изгуби 34-годишен сноубордист. Вчера тя беше прекратена заради лошото време.

В акцията се включват 10 планински спасители – два екипа от Благоевград и от София.

„Предполагаемото местоположение, където е пострадалият, ще бъде огледано от безопасно място. Ще се опитаме да го локализираме по-точно, за да може да бъде изваден при подходящо време. Ще преценим дали е удобно в момента да се влезе там“, каза планинският спасител Борис Стоименов в "Тази сутрин".

„Първо ще видим дали за нас самите е безопасно да работим в тази зона и след това ще решим какви действия да бъдат предприети“, допълни той.

„Ще направим опит да сондираме, да проверим един участък, защото координати обхващат доста обширен район - граница от 80 метра квадрат, което е много и в момента там има тонове сняг. Дебелината на снежната покривка като бяхме във вторник беше от 1,50 до 3 метра. След това падна нов сняг, духа вятър", каза Георги Ботев от ПСС-Благоевград.

Лавинната опасност в района е висока – от трета степен. Температурните промени са големи – от минус 14 градуса през нощта до 0 градуса през деня. Това прави снежната покривка нестабилна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!