Само 10 месеца след края на мащабната реконструкция на емблематичната за София ул. „Граф Игнатиев“, вече повторно се ремонтира отсечката с ул. „Цар Иван Шишман“, а в понеделник бяха планирани ремонти на дефектите в отсечката с ул. „Любен Каравелов“, след това и на дефектите на площад „Гарибалди“.

Проверка на bTV показа, че неизправности има и на други места – като например между улиците „Граф Игнатиев“ и „6-ти септември“.

Снимка: btvnovinite.bg

На запитване на bTV ще бъдат ли отстранени всички дефекти от Столичната община обясниха, че техни екипи ще извършат огледи, а където има нередност – ще бъде отстранена за сметка на изпълнителя.

Междувременно зрители сигнализират, че са заплашвани с арест, ако минат с колело през ремонтираната ул. „Цар Иван Шишман“.  На част от тях даже им били записани данните.

Снимка: btvnovinite.bg

 Игра на тетрис се оказват и жълтите павета по булевард „Витоша“. Голяма част от тях липсват – разместени са или счупени. Ремонтът там приключи 2013 г.

Според „Спаси София” причината е, че там са положени клинкерни павета на пясъчна основа, но заради водата, която пробива, това е неустойчиво.

Снимка: btvnovinite.bg

Ремонт на ремонта е необходим и на булевард „Константин Величков“. Само за 2 години трамвайното трасе е пълно с дупки и пукнатини. Вече са правени и 3 ремонта.

От общината обявиха, че основен ремонт там не е правен от 20 години, но предстои такъв, когато бъдат осигурени средства.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!