"Бях си обещал да не плача след мача, но не можах да издържа. Просто съм щастлив, че мога всеки ден да виждам семейството си".

Това заяви след първия благотворителен двубой на фондацията си за борба с левкемията Стилиян Петров, цитиран от "24 часа". Бившият капитан на България и Астън Вила се разболя преди близо 2 г. от коварната болест и в момента е в ремисия.

Стилиян Петров отново в игра, вкара и гол >>

В първата благотворителна среща на фондацията единайсеторката на Стилиян се изправи срещу отбора "Легенди и Лъвове". След срещата, която се игра в едно от предградията на Бирмингам - Сътън Колдфийлд, на терена излязоха съпругата на Петров Паулина и двамата им синове Кристиян и Стилиян-джуниър.

Тимът на българина, за който рита легендата на Вила и Арсенал Пол Мърсън, загуби срещата с 3:8. Петров вкара гол от дузпа.

"Момчетата ми дадоха да я бия. Вратарят всъщност не помръдна, но смятам, че изпълних добре наказателния удар. Наслаждавах се на всяка една минута на терена. Аз за първи път от доста време изкарах цял мач и няма да лъжа - имаше моменти, в които ми бе много тежко. Накрая тялото ми беше разбито. Исках само да си легна", обяви след мача Стилиян.

Над 1500 фенове уважиха събитието, като възрастните плащаха по 4 лири, а билетът за деца бе по 1 лира. "Благодаря на всички, които дойдоха", завърши Стилиян.