Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън отново говори за българския нападател на английския шампион Димитър Бербатов. Шотландецът призна за високата класа на Бербатов и готовността му да даде всичко от себе си, за да заслужи титулярното място в състава на "червените дяволи".

"Щях да го разбера, ако беше преминал в друг отбор. Това се отнася за всеки футболист в отбора. Никога не пускам един и същ състав в два поредни мача. Само един път в последните години играх с еднакъв състав в два поредни двубоя. Титлите се печелят от целия отбор", заяви Сър Алекс.

"Бербатов е брилянтен играч и притежава световна класа. Тренира съвестно и е добър човек. Винаги е разочароващо да пропуснеш финалния мач, но имаше още седем или осем футболисти, които не играха. Всичко около Бербатов ще бъде наред", каза още шотландецът.

Димитър Бербатов стана голмайстор на Висшата лига на Англия за сезон 2010-2011, но във втората част на шампионата Алекс Фъргюсън пускаше в титулярния състав новото попълнение Хавиер Ернандес.

"Ернандес беше в страхотна форма и нямаше как да не го пускам във всеки мач. Той притеснява противниковите играчи през цялото време. Бербатов имаше малшанс Чичарито да играе толкова силно. Винаги може да се появи млад футболист, който да измести по-опитния", завърши Фъргюсън.