Димитър Макриев разтрогна договора си с Криля Советов. Контракът е прекратен по взаимно съгласие, а българският нападател даде и кратко интервю пред официалната интернет страница на клуба.

- Разочарован ли сте, че играхте малко?

- Оставам с най-добри чувства от престоя си в Самара. Това е добър отбор с много фенове. Не съм разочарован. Това положението, на полето излизат 11 души и някой трябва да остане на пейката. Не съм сърдит заради това, но сигурното е, че искам да играя. В такъв момент най-добре е да се смени отбора.

- Вече имате ли някакви варианти за бъдещето?

- Имам няколко опции. Мисля, че всичко ще е ясно до десет дни.

- Но вие искате да останете в Русия?

- Разбира се. Тук първенството е много силно и всеки един футболист има възможност да израства. За мен това е много важно. Благодарение на Криля, моята кариера навлезе в нов етап, който искам да продължи.

Макриев бе привлечен в Криля Советов от израелския Ашдод още през май тази година, но тъй като трансферният прозорец в Русия още не бе отворен, започна да играе едва през август. Той по-често обаче оставаше на резервната скамейка, като за периода от четири месеца записа само пет мача, в два от които бе титуляр. Не можа да вкара гол.

Така нападателят става вторият българин, който се разделя с клуба от Самара след Виктор Генев.