Ръководството на Хайдук засили спекулациите, че се подготвя смяна на треньора Красимир Балъков. Според медиите в Хърватия шефовете на клуба вече се намерили заместник на бронзовия медалист от САЩ'94, тъй като очакванията са, че бившият халф няма да приеме предложението за драстично намаление на заплатата му.

От Хайдук поставиха условие на Бала - ако се съгласи да взима по-малко, остава. Ако ли не - клубът ще дължи 4 заплати обезщетение на великотърновчанина.

Според хърватската преса Балъков в момента прибира 26 000 евро на месец, а според новия договор заплатата му ще стане 16 000. Треньорът обаче сам поема данъците по получените суми.

В същото положение са и помощниците на Краси - Илия Груев и Йончо Арсов. Първият в момента прибира по 9000 на месец, а предложението е за 6000. Арсов пък получава 6000, като спорен новия договор заплатата му ще бъде 4000 евро месечно.

В случай, че българското треньорско трио откаже да приеме новите условия, Хайдук ще ангажира наставника от детско-юношеската школа на клуба Мишо Кръстичевич, чиято главна цел ще бъде да започне да налага таланти от школана на клуба.

Очаква се до Нова година Балъков да обяви дали приема новия договор или не.