Валери Божинов може отново да се уреди да играе в любимата си Италия. Интерес към българина проявява новакът в Серия "А" Пескара.

Българинът обаче е резервен вариант за тима от адриатическото крайбрежие, тъй като вече имат набелязан първи избор в атака. Става въпрос за Маркус Розенберг, който подобно на Божинов е свободен агент, след като договорът му с Вердер изтече и не бе подновен. През последния сезон той игра под наем в Сантандер.

Шведът обаче е желан и от Фулъм, който вече му е предложил конкретна оферта за заплата от 1,2 милиона евро на сезон. Днес или утре Розенберг се очаква да пристигне в Пескара, за да изслуша предложението и на „делфините”. Ако той предпочете английския клуб, то тогава от Пескара са готови с оферта и за Божинов.

Както е известно той е собственост на Спортинг, но след серия от скандали отпадна от сметките на португалския клуб, който му даде зелена светлина да си търси нов отбор. "Лъвовете" дори са готови да плащат половината му заплата в случай, че го дадат под наем, което е по-вероятно с оглед на високата цена, която платиха за него преди година и половина.

Божинов започна кариерата си от Италия, в Лече, където игра като преотстъпен и през последния полусезон, а освен това премина и през Фиорентина, Ювентус и Парма.