Димитър Бербатов попадна сред най-добрите играчи на сезона в английското първенство в класация, направена от авторитетния вестник "Гардиън".

Всеки един от журналистите, които работят за изданието, посочиха своя фаворит сред играчите и сред треньорите. От общо 16 репортели, отразяващи футбол, двама дадоха гласа си за голмайстора на Фулъм.

"Димитър Бербатов. Най-добрият играч, който може да наблюдаваш, както и най-добрият, за когото да пишеш", казва Дейвид Хайтнър.

"Димитър Бербатов. Малко странен избор, но Берба си е странен играч. Пасивен, много класен и единственият, който може да носи фланелка "Keep calm and pass me the ball". Освен това вкара 15 гола в дебютния си сезон с Фулъм, което не е лошо", аргументира избора си Сашин Накрани.

Иначе победител в класацията е звездата на Тотнъм Гарет Бейл, който получава 7 гласа. Двама от журналистите са избрали нападателя на Ливърпул Луис Суарес. Интересно е, че голмайсторът на първенството Робин ван Перси (Манчестър Юнайтед) е заслужил едва един глас.

При мениджърите лидер е Михаел Лаудруп с 6 гласа, пред Рафаел Бенитес с 4.