Ръководството на Хайдук (Сплит) показа ясно на българските грандове как може да организира контрола с един от най-добрите отбори в света и в същото време да излезе на чиста печалба, с която да напълни клубната каса.

Хърватите сътвориха истински спектакъл за привържениците си по случай 100-годишнината на клуба и завършиха наравно 0:0 с Барселона в приятелска среща, играна на стадион "Полюд".

Въпреки таксата в размер на 1,8 милиона евро, която каталунците прибраха, за да се разходят до Хърватия, Хайдук не само успя да си върне парите, които плати на испанския гранд, но дори и да излезе на печалба. Стандартната цена на каталунците е 2 млн. евро, но шефовете смъкнали 200 000 заради отсъствието на голямата звезда Лионел Меси, който не игра срещу възпитаниците на Балъков.

От хърватския клуб изчислили, че след пресмятането на всички разходи остават чисти 500 000 евро, които са калкулирани от приходите от билети, реклами и телевизионните права за двубоя, който бе излъчван в редица страни по света.

Освен всичко, Хайдук успя да договори и нов генерален спонсор покрай приятелската среща с Барселона. Клубният бос Хървойе Малеш вече е постигнал договорка с компанията "Конзум", която ще плати 3 млн. куни (400 000 евро), за да стои логото й на гърдите на футболистите в следващите два месеца.