550 полицаи и жандармеристи ще бъдат ангажирани с охраната и безпрепятственото провеждане на футболната среща между отборите на Ботев и Локомотив, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Пловдив. Двубоят ще се състои в събота от 15 часа на стадион "Ботев" в града. За опазване на обществения ред и сигурност още днес стадионът ще бъде взет под денонощна полицейска охрана. С оглед големия зрителски интерес в деня на мача ще има засилено полицейско присъствие в Пловдив с мобилни групи и групи за противодействие на груби нарушения и прояви на футболно хулиганство.

Сборното място на агитката на Локомотив ще бъде подсигурено с допълнителни полицейски сили, които ще съпровождат и охраняват феновете от стадион "Локомотив" до стадион "Ботев" и обратно след края на срещата. По време на организираното придвижване, съобразно оперативната обстановка, е възможно частично или пълно спиране на движението на моторни превозни средства по булевардите "Източен" и "Санкт Петербург".

В събота от 8 до 21 ч. ще бъде забранена продажбата на алкохол около стадиона и прилежащите улици. Малолетни зрители без придружител и запалянковци във видимо нетрезво състояние или под въздействието на наркотични вещества няма да бъдат допускани. Забранено е внасянето на оръжие и стъклени бутилки. От пресцентъра на пловдивската полиция призовавт ревностните любители на футбола за повече толерантност и спазване на правилата, както го изисква и самата игра. Агенция "Фокус"