Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков обяви на специална пресконференция днес, че румънският треньор Йоан Андоне е напуснал клуба по семейни причини.

"Андоне изтъкна семейни причини като желание за напускането и аз потвърждавам това. Действително това беше неговия аргумент.Ние не можем да задържим насила Йоан Андоне да бъде треньор на ЦСКА", заяви Живков.

Юлиян Михаеску, който беше помощник на Андоне, също си заминава. И Андоне, и асистентът му са подписали декларации, че нямат финансови претенции. Същото се отнася и за италианският кондиционен треньор Назарено Салваторе, също напускащ клуба

"Андоне дойде на "Армията" с големи амбиции. В крайна сметка обаче нещата не се получиха. Не знам точно какви въпросните семейни причини. Възможно е, инцидентите в Мездра също да са оказали влияние за избора му. Всеки нормален човек би се повлиял и замислил от подобни сцени. Той ни беше препоръчан от Джовани Бекали и ние му се доверихме", допълни още Живков.

"Новият треньорски щаб не е временен вариант.Те остават до края на първенството, ако покажат добре резултати, ще останат и след това. Засега футболистите остават. Всички си имат перфектни договори. Нито един от играчите, които са доведени от Андоне, няма да си тръгне в момента", добави Живков.