Оказва се, че ЦСКА закърпва сезона трудно не само на терена, но и откъм финанси, твърди "Тема спорт". Часове преди подновяването на мачовете от първенството червените изтеглиха кредит от 150 хиляди евро от родна банка. Според запознати наскоро от ръководството на клуба отново са повторили упражнението, като този път за гаранция им е послужило писмо от УЕФА.

 Както е известно, европейската централа отпуска премии на отборите участници в турнирите под егидата й. Именно пристигането на документа уведомление за паричен стимул в размер на 100 хиляди евро е дало мотив на управата за ново кредитиране. Това обаче дава причина на служителите на армейците да продължават да твърдят, че собственикът Прамод Митал не е дал и стотинка досега, откакто купи клуба.

 В същото време стана ясно, че Тиаго Силва е обещал на Стойчо Младенов да остане в ЦСКА, като подпише нов договор. Срокът му щял да бъде три години, а финансовите параметри ще са чувствително завишени. Бразилецът обаче поставил условие да изчака точно месец след приключването на сезона, в който да опита да си уреди чуждестранен отбор. В момента Тиаго Силва лекува частично разкъсани мускулни влакна в лявото бедро. Контузията от мача с Ботев Пловдив със сигурност го извади от терените до финала на шампионата

ИВАН ЧЕНЧЕВ 
СТАНИМИР САПУНАРОВ, "Тема спорт"