Че ЦСКА трудно може да задържи задълго в редиците си Клаудинеи Апаресидо Неи, стана ясно след силните му игри за отбора. Последната индикация за скорошен трансфер на нападателя е засиленият мениджърски интерес към неделния домакински мач на "червените" срещу Ботев. Служители на клуба признаха пред "Тема Спорт", но без да цитират имена, че едни от най-известните мениджъри в Русия и Франция са заявили присъствие в ложите на стадион "Българска армия" с едничката цел да си водят записки за представянето на Перлата. Акулите в трансферните сделки са обнадеждени от факта, че ЦСКА рано-рано отпадна от турнира за купата на УЕФА. Президентът на клуба Александър Томов обаче вече обяви, че началната цена на Неи тръгва от 5 милиона евро.

Според други информации от Борисовата градина за Неи има дори още по-бомбастични оферти, които няма как да бъдат отказани от ръководството на „червените". При сериозно предложение от ЦСКА са склонни да се разделят и с друг от асовете си - Флорентин Петре, който винаги изразява на глас недоволството си, когато остава резерва.

Интересна информация около зездата на ЦСКА тиражира и "7 дни спорт". Изданието твърди, че от ЦСКА вече са стартирали процедура по издаването на български паспорт на нападателя. Така той ще освободи място за привличането на още един чужденец извън Европейския съюз.

В сегашния състав на Стойчо Младенов с наши документи са македонецът Роберт Петров и черногорецът Никола Вуядинович. Вторият има български корен. 
Неи, който с 9 гола в официални срещи е голмайстор на ЦСКА до момента, ще има право да играе и за националния отбор. Нападателят няма участия за сборните формации на родината си. Той ще стане вторият бразилски футболист, който ще играе в националния, след Лусио Вагнер.