"Звъннах на Лотар Матеус заради случая със Станислав Манолев. Винаги се интересувам от представянето на играчите си в националните им отбори", сподели треньорът на ПСВ Айндховен Фред Рутен.

Пред Eindhovens Dagblad Рутен разкри, че е говорил с националния ни селекционер през тази седмица. Темата на разговора очаквано е била думите наф Манолев, който бе цитиран да казва, че няма да играе повече за България, ако треньор е Матеус.

Причината бе, че Манолев не игра в мача с Англия, а след това бе изваден от групата за гостуването на Швейцария с мотива, че не тренира сериозно.

Дни по-късно бяха оповестени информации, че преди срещата с Англия Манолев и някои негови колеги от националния тим са пили бири в хотелската стая на десния бек.

Футболистът пък отрече всичко това и добави, че никога не е казвал, че ще се отказва от националния отбор, макар да направи някои критики към избирането на титулярния състав на България.

"Бях любопитен за какво става дума и се обадих на Матеус. Винаги се интересувам от представянето на играчите си в националните им отбори. Така бе и с Ола Тойвонен и националния тим на Швеция, обадих се и ги попитах какво прави той", заяви Рутен.