Легендата на българския футбол и ЦСКА Христо Стоичков се изказа в подкрепа на собственика на Левски Тодор Батков. Камата сподели, че съжалява за всичко, което се е струпало на главата на адвоката около кризата при "сините".

"Далеч съм от България и заради часовата разлика не гледам мачове от А група. Знам за кризата в Левски от приятели, те ми разказват. Този отбор е много далеч от мен, но там съжалявам за един човек, само за един приятел ми е неудобно. Това е един голям професионалист като Тодор Батков, върху когото се изсипва цялата вина сега. Може би не е правилно това, но всеки си носи неговата отговорност", заяви Стоичков пред БНТ.

Стоичков все пак ще купи акции на ЦСКА, обяви какво ще прави с тях >>

Друга от засегнатите от него теми беше свързана с президентския пост в БФС. Камата беше в опозиция на сегашния шеф на футбола у нас Борислав Михайлов преди конгреса през февруари.

Даже се очакваше да се кандидатира, за да се бори с него, но в последния момент замина за САЩ, за да анализира световното първенство за мексиканска телевизия.

"Виждате ли колко съм почернял? В Маями ми е по-добре. Аз не съм за тоя влак. Когато не можеш да се пребориш с корупцията, а другите не искат... Който иска да си кара влака и да си го води в кашата.

Научих се да критикувам позитивно. Хем да кажеш нещо, което ти е на душата, хем да не разберат нищо", каза още Стоичков.

Камата взе отношение и по въпроса за националния отбор, който води от 2004 до 2007 година. Според него, "лъвовете" нямат шансове да се класират на европейското във Франция, въпреки новия формат на квалификациите.

"Може би Платини трябва да промени още малко формата. Да направи първите четири отбора от групите да се класират и тогава ще отидем и ние. Този формат ми се вижда не много добър", допълни Камата.

Иначе за предстоящия Мондиал в Бразилия той смята, че фаворитите ще бъдат домакините, Испания, Германия и Италия.