На 3 юни на Градския стадион в Своге се състоя финалният за сезона мач на футболния клуб СпортистФ, Своге с Велбъжд. След мача областният управител на Софийска област - Емил Иванов приветства тима на Спортист и връчи купата на капитана послучай преминаването на отбора в Б Професионална футболна група.

Медал беше връчен и на халфа Муайуа Колауоле (Майк), който от началото на месец май се завърна към футбола и се включи в тренировките на своя отбор. На 20 януари на връщане от тренировка в подлеза на НДК Maйк беше нападнат в гръб от скинари, които му нанесоха множество травми и пет дълбоки обилно кървящи прободни рани с нож в областта на дясната гръдна половина, гърлото, лявата арксиларна област, като са засегнали също белите дробове и черния дроб. Въпреки, че според лекарите имаше само 30 процента шанс да оживее, след два прекарани дни в кома, 10 дни в реанимация и две сериозни коремни операции, днес Майк отново е на терена.

По време на последния мач на Спортист в неделя Майк беше в листа нa резервите поради закъснялата реакция на ръководството на футболния клуб да го картотекира. Иван Христов, старши треньорът на Спортист сподели: Майк е футболист с голям потенциал. Той е насърчение и пример за съотборниците си със своята дисциплина, целеустременост, мотивация и дух, който никога не се предава. Докато Майк се бореше за живота си, неговите колеги тренираха и въпреки това сега той е по-сериозен и по-добър на терена от тях.

БТА