Капитанът на Берое Слави Жеков ще започне леки бегови упражнения до края на март, след като от четири месеца се възстановява от операция на скъсани коленни кръстни връзки.

Опитният футболист пострада на една тренировка през ноември и претърпя успешна операция. Досега Жеков подържаше форма във фитнес залата.

"За моя радост засега възстановяването ми върви добре. На 20 март ще бъда в София на контролен преглед и се надявам в най-скоро време да започна леко да бягам", коментира Жеков.

Липсата на капитана в редиците на Берое се усеща, но той ще бъде напълно възстановен едва за лятната подготовка. Вероятно пролетния полусезон ще пропусне и десният защитник Здравко Илиев, който пък се възстановява трети месец от хепатит А.

В началото месец април се очаква и първия си мач за Берое да изиграе и хърватският защитник Ваня Джаферович при повторното си завръщане в Стара Загора. Хърватинът е възстановен от контузията си и тренира със своите съотбориници, но кога ще се появи на терена ще решава треньорът Илиан Илиев. Възможно е Дзаферович да играе срещу бившия си отбор Локомотив (София), след паузата в първенството заради евроквалификациите.